A nyári időszak több szempontból nyújt kiváló lehetőségeket. Sokan azért szeretik ezt az időszakot, mert ekkorra időzítik szabadságukat, míg mások ezzel szemben a kert nyújtotta örömökben teljesítik ki magukat leginkább. Ami biztos, hogy a zöldségesben valóságos csodák születnek ilyenkor, amiket felhasználva páratlanul tápláló lakomák helyezhetők a családi asztalra. A receptneked oldal jóvoltából pedig igény szerint szemezgethetünk a különféle leírásokból. Talán a legelső zöldség, amit már kiváló alapanyagként használhatunk fel az a tök. Nagyon egyszerűen termeszthető, és egyetlen tő képes több főzetnyi termést hozni.
Ha ügyesek vagyunk, akkor még bőven jut télire is ebből, így a hideg hónapokban sem kell majd mellőznünk az ínyencségeket. A receptneked felületén részletesen le van írva, hogy mi kell a jó tökfőzelékhez. Ha gyorsan, akarunk valami igazán laktató fogást tálalni, úgy megéri ebben gondolkodnunk. Ami a legtöbb időt elviszi a folyamat során az az előkészítés. Fontos meghámozni, majd legyalulni, vagy rezelni a zöldséget. A receptneked leírásban megtaláljuk a pontos további hozzávalókat. A titok a folyamat végén hozzáadott kaporban és fokhagymában gyökerezik, amik fantasztikus aromát kölcsönöznek az alapnak. Köretként, sült tojással, vagy bármilyen húsféle mellé remekül szolgál. De itt nem kell megállnunk, mert a receptneked segítségével további lakomák születhetnek meg a konyhánkban. A fő ételek mellett ugyanakkor még kívánatos desszertek szintén terítékre kerülhetnek. Szánjunk elég időt ezeknek az alapos elkészítésére.